Seizoenscheck

Seizoenscheck

Zomer- en winterbanden
De keuze is reuze in autobanden. We vertellen je er graag over, ook wanneer all season banden geschikt zijn.
 
Meestal, als de temperatuur zo ongeveer hoger of lager wordt dan 7 graden is het tijd voor de bandenwissel. Voor de zomerbanden is dit vaak in de periode maart/april, voor de winterbanden is dit zo rond oktober.
 
Waarom winterbanden?
Het rubber van de band is afgestemd op koudere temperaturen; het is zachter en flexibeler dan een zomerband. Hierdoor heb je meer grip op het wegdek en een kortere remweg. Het profiel met lamellen (soort zaagtandjes) zorgt voor een goede grip op nat/glad wegdek, zodat je meer controle hebt over je voertuig.
 
Waarom zomerbanden?
Een zomerband heeft geen lamellen maar brede sleuven, wat voor een goede waterafvoer zorgt. De banden zijn harder, slijten minder snel en je hebt minder kans op slipgevaar bij nat weer. Hierdoor rijd je optimaal, met meer comfort en veiliger bij zomerse omstandigheden.
 
Wist je dat AutoTec ook de mogelijkheid biedt voor opslag van je zomer- of winterbanden? Zo is het wisselen een fluitje van een cent. 

Aircoservice

In de zomer is een goed werkende airco erg fijn, je zit frisser achter het stuur. Ook in de winter is de airco nuttig, door het onttrekken van vocht heb je een droger interieur en schonere ramen. Laat daarom regelmatig je airco checken, reinigen of bijvullen:
 
  • Zo voorkom je dat de airco niet meer goed koelt
  • Krijg je minder last van vieze luchtjes of ziektekiemen
  • Vertraag je aangroei van nieuwe bacteriën
  • Door te laat bij te vullen kan de compressor kapot gaan
 
 
Copyright 2024 Autotec René de Groot Privacyverklaring Website: WM media