Roetfilters en EGR kleppen

Roetfilters

Wist je dat veel roetfilter problemen voorkomen kunnen worden door het roetfilter preventief te reinigen? AutoTec biedt op het gebied van roetfilter reiniging een efficiënte methode. Aan de hand van de gemeten verontreiniging, bepalen we het meest optimale reinigingstraject.
 
Het verwijderen van het roetfilter (voor auto’s waarbij het is toegestaan, met structurele problemen) is vanuit technisch oogpunt de meest definitieve oplossing. Het roetfilter is een milieumaatregel. Met dit belangrijke aspect, is een alternatief om het filter te behouden, het beste. 

EGR kleppen

De EGR klep (Exhaust Gas Recirculation) is tegenwoordig standaard bij iedere dieselmotor. Vanwege nieuwe richtlijnen moet uitstoot van voertuigen zoveel mogelijk worden gereduceerd. Maar doordat de EGR klep vele problemen en storingen kan hebben, dit kan leiden tot zware vervuiling van deze klep.

Dit zit als volgt: De EGR klep zorgt ervoor dat uitlaat gassen opnieuw de cilinders in wordt gevoerd. Hierdoor wordt de temperatuur in uitlaatgas verminderd. Dit zorgt vervolgens voor mindere ontwikkeling van NOx uitstoot, wat weer beter is voor het milieu. De EGR klep wordt echter vervuild door de vele uitlaatgassen wat na verloop van tijd voor veel EGR storingen en EGR problemen zorgt. Ook dit lossen we bij AutoTec in Minnertsga graag voor je op!
 
'Se gean hjirre net hjerder wei as wannear ’t klear is', aldus René
 
 
Copyright 2024 Autotec René de Groot Privacyverklaring Website: WM media